تخم مرغ غذای شناخته شدهای است که نه تنها یکی از باکیفیت ترین منابع پروتئینی است بلکه تمامی ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن انسان را دارا میباشد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، تخم مرغ غذایی است که از نظر کیفیت بعد از شیر مادر در رتبه دوم قرار میگیرد. مصرف یک تخم مرغ در روز به حفظ سلامت چشمها کمک میکند و اگر تخم مرغ با ماده «لوتئین» که رنگ دانه زردرنگ در زرده تخم مرغ است(در ذرت و هویج یافت میشود) غنی شده باشد میتواند از بروز نابینایی نیز پیشگیری کند.
تجویز زرده تخم مرغ دارای عوامل ایمنی زای ضد کاندیدا در بیمارانی است که دچار اگزما و آلزایمر بوده و در بهبود آنها تاثیر فراوانی دارد .
غنی سازی تخم مرغ با اسیدهای چرب غیراشباع موجب افزایش مقادیر این مواد در رژیم غذایی روزانه افراد میشود و موجب پایین نگه داشتن سطح تری گلیسیرین خون میشود.
آنچه که همیشه در مورد تخم مرغ در ذهن متصور میشود خاصیت تغذیهای آن است. لیکن تخم مرغ دارای اثرات دیگری نیز میباشد که این ماده پروتئینی با ارزش را از سایر مواد غذایی مجزا میسازد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سید اصغر برائی نژاد مدیر کل دامپزشکی استان تهران امروز در جمع خبرنگاران افزود: 1100 واحد مرغداری گوشتی، تخم گذار و مرغ، در استان تهران وجود دارند که حدود 24 واحد مرغ تخمگذار به ظرفیت اسمی 21 میلیون قطعه در سال و 72 میلیون قطعه مرغ گوشتی است.
برائی نژاد در محل اداره کل دامپزشکی استان تهران در پیکان شهر گفت: استان تهران رتبه نخست تولید مرغ کشور را داراست و در استان تهران 8500 واحد دامداری شامل پرورش گاو و گوساله و 2300 واحد پرواربندی و 6200 واحد گاو شیری با ظرفیت 370 هزار راس گاو اصیل وجود دارد.
وی گفت: استان تهران از نظر توان دامپروری صنعتی و تولید شیر در کشور رتبه نخست را دارا میباشد.
برائی نژاد گفت: 22 کشتارگاه دام در استان تهران وجود داشت که 4 واحد سنتی در دو هفته تعطیل شد و اکنون 18 کشتارگاه فعال دام در استان موجود می باشد که طبق برنامه به 12 واحد کشتارگاه صنعتی کاهش مییابد.
* تولید 120 هزار تن گوشت
برائی نژاد گفت: سالانه حدود 120 هزار تن گوشت قرمز در استان تهران تولید می شود که ظرفیت اسمی کشتارگاههای موجود بالاتر از ظرفیت تولیدی است.
وی گفت: 20 واحد کشتارگاه طیور در استان تهران وجود دارد که سال گذشته 150 هزار تن گوشت مرغ به طور بهداشتی عرضه کردند.
* ظرفیت اسمی کشتارگاه مرغ 4/2 برابر ظرفیت واقعی
برائی نژاد گفت: در حالی که در عمل سالانه 100میلیون قطعه مرغ در کشتارگاهای صنفی طیور به طور بهداشتی ذبح میشود، ظرفیت واقعی کشتارگاههای صنعتی موجود طیور 240 میلیون قطعه مرغ در سال است.
برائی نژاد گفت: حدود 9000 مرکز عرضه فرآوردههای دامی در استان تهران موجود است که 200 نفر نیروی ناظر اداره کل دامپزشکی بر آن مراکز نظارت دارند.
برائی نژاد گفت: استان تهران دارای 45/1 میلیون رأس جمعیت دامی است که 250 هزار رأس دام کوچ رو و 2/1 میلیون رأس دام پرورشی است.
مدیر کل دامپزشکی استان تهران گفت: 300 نیروی دولتی در کنار 1700 نفر دامپزشک بخش خصوصی در استان تهران بر فعالیتهای تولید فرآوردهها نظارت دارند.
* 2 کشتارگاه صنعتی دام راه اندازی می شود
مدیر کل دامپزشکی استان تهران گفت: تا دو هفته آینده 2 واحد کشتارگاه صنعتی دام در شهرری راه اندازی می شود که ظرفیت هرکدام از آنها در یک نوبت کاری کشتار 1000 رأس دام سبک و 100 رأس دام سنگین است.
*60 درصد مصرف مرغ استان تهران از استانهای همجوار
برائی نژاد گفت: مصرف مرغ استان تهران روزانه بین 700 تا 800 تن است که 60 درصد از مرغ یا گوشت مرغ مصرفی استان از استانهای همجوار تأمین می شود.
*وزن استاندارد لاشه مرغ 2/1 تا 4/1 کیلوگرم
مدیر کل دامپزشکی استان تهران گفت: برخلاف اینکه ذائقه مردم به مصرف مرغ بالای 5/1 کیلوگرمی عادت کرده است، اما وزن استاندارد لاشه مرغ بین 2/1 تا 4/1 کیلوگرم و مدت پرورش مرغ حداکثر 45 روز است.
برائی نژاد گفت: اگر مرغداران بتوانند طول دوره پرورش را 45 روزه تنظیم کنند، علاوه بر تأمین سلامت مردم از نظر اقتصادی نیز در مصرف ران مرغ صرفه جویی می شود.
وی گفت: در عمل طول پرورش مرغ های گوشتی 50 روزه و وزن لاشه بالای 5/1 کیلوگرم است.
*نتیجه منفی 17هزار آزمایش برای آنفلوانزای پرندگان
مدیرکل دامپزشکی استان تهران با اشاره به 17هزار نمونه برداری از مرغداری های استان تهران گفت: حجم کل این نمونهها برای آنفلوانزای حاد پرندگان منفی بوده است و به طور میانگین هر واحد مرغداری 17 بار از نظر نظارت سرکشی شده است.
*معرفی 1500 متخلف به دادگاه
برائی نژاد گفت: سال گذشته 1500 متخلف در حوزه فعالیت دام و فرآوردههای آن به دادگاه معرفی شدند که در مورد 1000 نفر آنها رأی صادر شد.
*بازار سیاه داروی دامی جمع شد
مدیرکل دامپزشکی استان تهران با اشاره به حدود 90 واحد داروخانه دامی در استان تهران گفت: نظارت بر عرضه داروهای دامی به گونهای ساماندهی شده که بازار سیاه داروهای دامی منتفی شده است.
وی گفت: 90 درصد واکسن دامی مورد نیاز از محل تولید داخل تأمین می شود و سالانه 400 میلیون دز واکسن در مرغداریها مصرف می شود.
برائی نژاد گفت: سال گذشته 320 هزار نمونه خونی از دامداریها برای آزمایش تب بروسلوز گرفته شد که 260 مورد مبتلا بودند و حذف شدند.
وی گفت: میزان ابتلا به دامها به بروسلوز در سال 85 نسبت به سال قبل 50 درصد کاهش یافت.
برائی نژاد گفت: برای 20 سال آینده استان تهران 30 کشتارگاه طیور در نظر گرفته شده است تا هم اکنون 25 کشتارگاه فعال است و 5 واحد در حال گرفتن موافقت اصولی است
ش
خبرگزاری جمهوری اسلامی
سازمان خواروبار جهانی" (فائو) هشدار داد، گسترش دامپروری و مرغداری صنعتی تنوع دامها و ماکیان را تهدید میکند.
به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری فرانسه، فائو در گزارشی اعلام کرد، در هفت سال گذشته بطور متوسط هر ماه نسل یک گونه از حیوانات قابلپرورش در مزارع ناپدید شدهاست.
بر اساس گزارشی که در "کمیسیون در زمینه منابع ژنتیکی مواد غذایی و کشاورزی" ارائه شده است، تمرکز روی پرورش چند گونه محدود از حیوانات، بزرگترین عاملی است که تنوع حیوانات قابل پرورش برای مصارف غذایی را در جهان به خطر میاندازد.
تقاضای فزاینده برای گوشت، شیر و تخم مرغ در جهان منجر به وابستگی شدید به پرورش فراوان و فشرده حیواناتی شده است که بازده زیادی دارند.
در این گزارش که بر اساس اطلاعات ناشی از ۱۶۹کشور تهیه شده، آمده است سهولت انتقال مواد ژنتیکی در سراسر جهان این مشکل را تشدید میکند.
معاون امور دام و طیور جهادکشاورزی فارس از افزایش استقبال مردم این استان به ایجاد واحدهای دامپروری و مرغداری جدید خبر داد.
مهندس حمیدرضا محسنی - معاون امور دام و طیور جهاد کشاورزی فارس - در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه فارس، گفت: سال گذشته رکورد جدیدی در صدور مجوز احداث دامداری و مرغداری در سطح استان فارس به ثبت رسید که در تمام کشور کم نظیر است.
وی ادامه داد: با عملیاتی شدن تسهیلات بنگاه های اقتصادی زودبازده و حذف محدودیت های تأمین وام و تسیهلات بانکی، جهاد کشاورزی نیز موفق شد تنها در سال گذشته بیش از 160 میلیارد تومان طرح جدید را به بانک ها معرفی کند.
محسنی با اشاره به نیاز جامعه سالم به لبنیات و فرآورده های شیری و دامی گفت: این حجم صدور مجوز و تأمین تسهیلات در بخش دام و طیور استان سابقه نداشته است.
وی ادامه داد: سرمایه گذاری در بخش دام و طیور به رغم وجود برخی مشکلات و سختی ها، با توجه به نیاز جامعه همچنان با صرفه است و ما نیز با تمام قوت و قدرت از سرمایه گذاران در این بخش حمایت می کنیم.
معاون امور دام و طیور سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: هم اکنون تأمین زمین و آب ممکن است در صدور مجوزهای تأسیس دامداری و مرغداری تأخیر ایجاد کند و هیچ محدودیت دیگری وجود ندارد.
صدراله دولت مدیر عامل شرکت سهامی پشتیبانی امور دام در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، افزود: تولیدکنندگان فرآوردههای دام و طیور با خیال راحت تولید کنند و هر چه اضافه تولید داشته باشند، دولت بدون محدویت خریداری می کند.
مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: این شرکت بر اساس تصویب و تکلیف دولت، هر چه گوشت قرمز، دام زنده، گوشت مرغ، تخم مرغ مازاد باشد را از تولیدکنندگان خریداری میکند.
صدراله دولت تاکید کرد: انبارهای شرکت پشتیبانی امور دام در طول سال همیشه موجودی فرآورده برای تنظیم بازار و موجودی نهاده برای آسودگی خیال تولیدکنندگان دام و طیور در اختیار دارد.
وی تاکید کرد: انبارهای دولت که در اختیار شرکت پشتیانی امور دام است، هرگز از نهاده و فرآورده دامی خالی نخواهد ماند.
دولت تصریح کرد: ذخیره فرآوردههای دامی و طیور شامل ذخایر اساسی ( استراتژیک برای مدیریت در شرایط خاص) و نیز به منظور تنظیم بازار مصرف میباشد که این ذخایر به قدر کافی در مقاطع مختلف سال موجود می باشد.
مدیر عامل شرکت سهامی پشتیبانی امور دام بیان داشت: ذخیره فرآوردههای دامی و طیور با اولویت از محل خرید داخلی و در صورت نیاز از محل واردات تامین میشود.
وی تاکید کرد: در حال حاضر ذخیره کافی از نهادههای دام و طیور و فرآورده گوشت سفید و قرمز و تخم مرغ در سردخانههای شرکت وجود دارد.
وی گفت: در صورتی که نیاز به افزایش ذخیره باشد در اسرع وقت این کار انجام میشود و جای هیچ نگرانی برای تولیدکنندگان برای تامین نهاده مورد نیاز و برای مصرف کننده فرآوردههای دامی وجود ندارد.
* شروع خرید تخم مرغ مازاد از هفته پیش
صدراله دولت مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام گفت: طبق دستور العمل وزارت جهاد کشاورزی و بنابر شرایط فصل که با کاهش مصرف تخم مرغ همراه است، خرید تخم مرغ اضافی مرغداران از هفته پیش در کشور شروع شده است.
وی گفت: 70 درصد تولید تخم مرغ کشور در 6 استان تهران، خراسان رضوی، قزوین ، قم، آذربایجان شرقی و اصفهان انجام میشود که از 27 خرداد ماه قرارداد خرید تخم مرغ بسته شده و مرحله عملی خرید هفته آینده شروع می شود .
دولت گفت: هر چه تخم مرغ اضافه وجود داشته باشد، شرکتهای پشتیبانی امور دام استانها خریداری میکند.
* قیمت متعادل مرغ
صدراله دولت با اشاره به این که هم اکنون قیمت مرغ در بازار متعادل است، گفت: هر موقع قیمت بازار از قیمت کف( هزینه تمام شده) پایینتر افتد ، خرید گوشت مرغ انجام میشود.
وی در مورد قیمت کف مرغ گفت: هنوز کف قیمت مرغ مشخص نشده است.
* کف قیمت مرغ در دستور کار شورای اقتصاد
مدیر عامل شرکت سهامی پشتیبانی امور دام کشور گفت: تعیین قیمت کف برای مرغ و تخم مرغ در دستور کار شورای اقتصاد است و 2 تا 3 هفته آینده تعیین میشود.
وی تاکید کرد: شرکت پشتیبانی امور دام حتی منتظر تعیین کف قیمت نیست و هرگاه قیمت تولیدکننده کمتر از هزینه تمام شده تولید باشد، کار خرید و ذخیره سازی شروع میشود.
سازمان دامپزشکی کشور
با توجه به شروع فصل پاییز و تغییرات آب و هوایی با عنایت به اینکه مدیریت بهداشتی واحدها نقش عمده ای در جلوگیری از شیوع بیماری دارند لذا توجه مرغداران محترم را به رعایت نکات زیر جلب می نماییم.
1- پرورش دهندگان مرغ گوشتی و تخمگذار لازم است قبل از جوجه ریزی بمنظور اطلاع از وضعیت بیماریهای رایج در منطقه و همچنین وضعیت بهداشتی آماده سازی سالنهای پرورش نسبت به اخذ مجوز برای هر دوره پرورش از اداره دامپزشکی محل اقدام نمایند.
2- از جوجه ریزی در مناطق متراکم و نیز کانونهای بیماری تا اطلاع ثانوی خودداری بعمل آید و در هر صورت با اداره دامپزشکی شهرستان هماهنگی لازم بعمل آید.
3- مرغداران محترم پس از بروز تلفات غیر عادی بلافاصله موضوع را به اداره دامپزشکی شهرستان خود اطلاع دهند.
4- تحویل کارت بهداشتی تکمیل شده به اداره دامپزشکی شهرستان جهت اخذ گواهی جوجه ریزی ضروری است.
5- مرغداران محترم نسبت به واکسیناسیون گله بر علیه بیماریهای مسری برابر ضوابط سازمان اقدام نمایند.
6- نظافت و شستشوی داخل و خارج سالنها بطوریکه هیچگونه بقایای فضولات و پر در سالنها و محوطه مرغداری باقی نماند.
7- حوضچه های ضدعفونی در محل ورود به مرغداریها و سالنها احداث و بطور جدی مورد استفاده قرار گیرد.
8- از ورود افراد غیر مسئول به داخل فارم و سالنهای پرورشی در حین پرورش طیور جلوگیری شود. حتی المقدور کارگران مرغداران در دوره پرورش در داخل واحد اسکان داده شوند.
9- از رفت و آمد به سایر مرغداریها و کشتارگاههای طیور و محلهای مشابه جداً خودداری گردد.
10- از منابع مطمئن واکسن، دارو، دان، مکمل و جوجه یکروزه تهیه گردد.
11- قبل از ورود جوجه یکروزه به سالن لازم است کلیه سالنها توسط گاز فرمالدئید ضدعفونی گردند. در خصوص شیوه های ضدعفونی از ادارات دامپزشکی شهرستان کسب اطلاع گردد.
12- در حین دوره پرورش لاشه مرغهای تلف شده در داخل مرغداری در چاه تلفات دفن گردد و یا در کوره لاشه سوزانده شود.
13- مرغ کشتاری پایان دوره به نزدیک ترین کشتارگاه داخل استان تحویل شود و از فروش به مراکر عرضه مرغ زنده جداً خودداری شود. دپو و جابجایی کود سالنهای مرغداری با توجه به دستورالعملهای صادره از سوی سازمان دامپزشکی صورت پذیرد.
14- از نگهداری پرندگان زینتی و مرغ و بوقلمون در محوطه خودداری گردد.
15- در صورتیکه از اکیپهای واکسیناسیون بخش خصوصی استفاده می کنید حتماً لباس و سرنگ و کفش مجزا در داخل مرغداری جهت کلی افراد اکیپ تهیه نمایید
وی با بیان اینکه این تسهیلات پارسال 600 میلیارد تومان بود گفت : تسهیلات امسال از محل اعتبارات بنگاههای کوچک و زودبازده اقتصادی و وجوه ملی پرداخت می شود.
سجادی ابراز امیدواری کرد این طرح هفته اینده در شورای اقتصاد بررسی و تصویب شود.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه از سال گذشته تاکنون بیش از 850میلیون قطعه جوجه یکروزه گوشتی و 30 میلیون قطعه جوجه یکروزه مرغ تخم گذار تولید و توزیع شده است گفت: برای تامین نیاز واحدهای تولیدی ، طرح ساماندهی تولید جوجه های یکروزه تدوین شده است و از هفته اینده با همکاری اتحادیه های مرکزی مرغداران 10 میلیون قطعه جوجه گوشتی یکروزه در میان واحدهای تولیدی توزیع می شود.
به گزارش روابط عمومی بانک کشاورزی و به نقل از خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران(ایرنا) - وزیر جهادکشاورزی گفت: بانک کشاورزی هم اکنون با ظرفیتی بیش از آنچه که در سالهای گذشته کار میکرد، فعالیت میکند. مهندس "محمدرضا اسکندری" روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: بانک کشاورزی باید با تداوم این امر، سرعت در اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان بخش کشاورزی را همچنان افزایش دهد.
وی سپس عملکرد بانک کشاورزی را در مقایسه با سالهای گذشته راضیکننده خواند و در عین حال تصریح کرد: این بانک برای رسیدن به نقطه مطلوب و اهداف دولت نهم، باید تلاش بیشتری انجام دهد.
وزیر جهادکشاورزی همچنین مطالب انتقادی برخی رسانهها از قول وی را در خصوص بانک کشاورزی ، برداشت منفی آنها دانست و اظهار داشت: متاسفانه برخی رسانهها مطالب را گزینشی منتشر میکنند.
بهگفته وی، اگر گفته میشود که بانک کشاورزی و یا برخی سازمانهای تابعه وزارت جهادکشاورزی باید با سرعت و ظرفیت بیشتری فعالیت کنند،این به مفهوم نارضایتی نیست، بلکه انتظار داریم امور با سرعت و کیفیت بهتری انجام شود.
اسکندری در ادامه با اشاره به آمار و گزارشهای تحلیلی گمرک ایران در خصوص واردات برنج وشکر در سال گذشته، گفت: وزارت جهادکشاورزی تاکنون آمار رسمی از گمرک در این خصوص دریافت نکرده است.
وی با بیان آنکه وزارت جهاد کشاورزی فقط پیگیر مسایل تولید و حمایت از تولیدکنندگان داخلی است، تصریح کرد: بر این اساس، زمانی که احساس شود واردات محصولات کشاورزی بیش از نیاز داخل بوده است، اعتراض میکنیم.
وزیر جهادکشاورزی افزود: اگرچه واردات هر نوع کالایی براساس قوانین کشور آزاد است ، اما میتوان با اهرم تعرفه و قرنطینه نسبت به کنترل واردات اقدام و از تولید داخلی حمایت کرد.
اسکندری در ادامه گفت وگو با خبرنگار ایرنا تصریح کرد: وزارت جهاد - کشاورزی تا جایی که واردات به تولید داخل آسیب نرساند و کمبود بین تولید تا مصرف را جبران کند، اعتراضی ندارد. اما در غیر این صورت، عکس العمل نشان خواهیم داد.
وی در پایان واردات شکر را در سال گذشته بیش از نیاز مصرف داخلی اعلام و تصریح کرد: این اقدام در سال جاری بر روی کشت محصول اثر منفی گذاشته است.