رییس سازمان دامپزشکی: نودوپنج درصد کانون بیماری انفلوآنزای فوق حاد طیور در کشورهای آسیایی است سرویس: کشاورزی و دامپروری یکی از مهمترین چالشهای بشر در قرن حاضر، بروز بیماریهای نوظهور و بیماریهای مشترک دام و انسان است که تنها با همکاری سازمانها و ارگانهای دیگر میتوان کشور را از آلودگی به این بیماری مصون داشت. به گزارش خبرنگار دامپروری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر مجتبی نوروزی - رئیس سازمان دامپزشکی کشور - در دومین همایش انفلوآنزای فوق حاد طیور، با بیان این مطلب اظهار داشت: تعداد کشورهای درگیر با این بیماری در سال 2007 نسبت به سال 1996 دو برابر شده و از سال 2003 میلادی تاکنون حدود 4 هزار و 370 کانون در 21 کشور شناسایی شده که 95 درصد این کشورها در قاره آسیا بوده و بیش از 240 میلیون قطعه پرنده براثر این بیماری تلف شدهاند.
وی افزود: با توجه به دارا بودن کشور با بیش از 20 هزار پرورشی نیمچه گوشتی به شکل صنعتی و با جوجه ریزی 750 میلیون قطعه در سال، بیش از 50 میلیون قطعه طیور بومی و 40 میلیون قطعه مرغ مادر و تخمگذار در مسیر مهاجرت پرندگان مهاجر قرار دارد و همچنین با دارا بودن حدود 256 ایستگاه با حدود 3 میلیون قطعه پرنده مهاجر کشور ایران در وضعیت خاصی قرار دارد که تنها با همکاری سازمانهای مختلف از جمله وزارت بهداشت و درمان، سازمان حفاظت و محیط زیست، نیروی انتظامی، سازمان علوم تحقیقات و فناوری میتوان کشور را از آلودگی به این بیماری مصون داشت.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور، برقراری سیستم مراقبت فعال و غیرفعال در کل استانهای کشور در سال گذشته، بیش از 106 هزار مورد بازدید از مرغداریهای صنعتی، بازدید از بیش از 102 هزار روستا و مراکز نگهداری طیور بومی ، 15 هزار مورد بازدید از ایستگاههای پرندگان مهاجر و وحشی را از اقدامات انجام شده در این زمینه دانست.
وی همچنین معدوم سازی طیور حاشیه مرزها به داخل کشور به شعاع حدود 30 کیلومتر و معدوم سازی طیور اطراف زیستگاهها و تالابها، برقررای محدودیتهای حمل و نقل، اطلاع رسانی وآموزش نیروهای درگیر و روستاییان بهرهبرداران را از دیگر اقدامات این سازمان عنوان کرد.
نوروزی در پایان خاطرنشان کرد: تهیه و تصویب سه پلان کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت در کشور و همچنین اقدامات قرنطینهیی در سطح کشور و گمرک از قبیل ضدعفونی 618 هزار وسیله نقلیه وارد شده به داخل کشور را از دیگر اقدامات سازمان دامپزشکی کشور به عنوان متولی اصلی کنترل و مقابله با بیماری انفلوآنزای فوق حاد در کشور دانست.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با مهر :
امسال یک میلیون و 415 هزار تن مرغ در کشور تولید میشود
نظام الدین سجادی گفت: پیش بینی می شود امسال یک میلیون و 415 هزار تن مرغ در کشور تولید شود.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگارمهر با اشاره به تولید مرغ و گوشت قرمز درسال جاری، افزود: در سال جاری پیش بینی شده است میزان تولید گوشت قرمز به 860 تا 870 هزار تن برسد.
نظام الدین سجادی در مورد اجرای طرح ساماندهی دامداری های روستایی ، گفت: درحال حاضر موافقتنامه ها برای اجرای این طرح به استان های ابلاغ شده و بزودی کار اجرایی آغاز خواهد شد .
وی ترویج سیلوها و افزایش علوفه سیلویی را ازمحورهای مهم طرح ساماندهی دامداری های روستایی دانست و افزود: براساس این طرح، قرار است درراستای افزایش تعداد سیلوهای علوفهای ،1200روستا تحت پوشش علوفههای سیلویی قرار گیرند.
سجادی میزان نیاز کشوربه علوفه دامی را 57 میلیون تن اعلام کرد وگفت: این درحالی است که درسال گذشته مقداری ذرت وجوبرای تامین نیازواحد های دامی وارد شده است .
وی ساماندهی و رتبه بندی کارخانجات صنایع خوراک دام ، هماهنگی تشکل ها و ساماندهی مجتمع های دامی کشور را از دیگر پروژههای طرح ساماندهی دامداری های روستایی دانست.
امروز برای نخستین بار 300 تن تخم مرغ نطفه دار در تالار معاملات بورس کشاورزی به قیمت هر عدد سه هزار ریال عرضه شد.
به گزارش ایسنا، این کالا در پی مصوبه هیات مدیره بورس کشاورزی مبنی برعرضه کلیه محصولات و فرآوردههای کشاورزی، بر روی تابلوی عرضه رفت.
واحدهای مرغداری جوجه یکروزه و صادرکنندگان می توانند این کالا را از بورس کشاورزی خریداری کنند. هر قرارداد تخم مرغ نطفه دار در بورس بالغ بر 12 هزار و 500 عدد از این کالا است.
منبع :ایسنا
رییس سازمان دامپزشکی کشور در حکمی دکتر بهزاد وارستهنژاد را به سمت معاون تشخیص و درمان این سازمان منصوب کرد.
در مراسمی که با حضور معاونان، مدیران و سایر مسوولان دامپزشکی برگزار شد، از زحمات دکتر طباطبایی که پیش از این عهدهدار این مسوولیت بود، تشکر و قدردانی شد.
دکتر وارستهنژاد که فارغالتحصیل رشته دکتری دامپزشکی از دانشگاه تهران است، یکی از مدیران سازمان دامپزشکی است که طی سالهای 77ـ71 به عنوان مدیرکل دامپزشکی استان تهران و پس از آن تا سال 79 سمت مدیرکلی دفتر طرح و برنامه سازمان دامپزشکی را بر عهده داشته است.
دکتر مجتبی نوروزی - رییس سازمان دامپزشکی کشور - پیش از این مهندس محمدحسین زارع را به سمت معاون اداری و پشتیبانی و دکتر مهدی خلج را به سمت معاونت بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی گمارده بود.
منبع:ایسنا
مدیر کل دامپزشکی استان ایلام گفت: در راستای پیشگیری از شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان طرح جمعآوری مراکز عرضه مرغ زنده در کل استان تا جمعآوری کامل این واحدها ادامه خواهند یافت.
دکتر بهزاد منصوری اظهار کرد: طرح جمعآوری مراکز عرضه مرغ زنده با هدف ارتقای بهداشت عمومی، کنترل بهداشتی عرضه گوشت مرغ و پیشگیری از بیماری مشترک انسان و دام با نظارت و بازرسی و اقدامات بهداشتی در دستور کار دامپزشکی قرار داشته و به عنوان یک شعار جدی پیگیری میشود.
وی با اشاره به شرایط نامناسب بهداشت دام و بیماریهای مشترک انسان و دام ازجمله بیماری آنفلوآنزا در کشورهای همجوار و همسایه افزود: با وجود اینکه در اکثر کشورهای همسایه ایران بیماری آنفلوآنزا مشاهده شده و کشور ما نیز در منطقه پرخطری قرار گرفته است، با اقدامات موثر و پیشگیرانهای که از طرف سازمان دامپزشکی کشور در راستای پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوآنزا انجام شده، تاکنون هیچ موردی از بیماری مشاهده نشده است.
منصوری در ادامه گفت: هماکنون هفت ستاد اجرایی پیشگیری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در هفت شهرستان استان فعال بوده و تمامی مبادی ورودی با فعالیت پستهای قرنطینه مرزی مهران و پستهای بین استانی قلاجه، پل گاومیشان و پل سیمره توسط بازرسان و کارشناسان دامپزشکی بهشدت کنترل میشود.
مدیر کل دامپزشکی ایلام درخصوص جمعآوری و پلمپ بعضی از مراکز عرضه مرغ زنده اضافه کرد: مراکز عرضه مرغ زنده بعد از اخطار کتبی از دامپزشکی صورت تکرار به مراجع قضایی معرفی میشوند.
وی با تاکید بر ممنوع بودن شکار، خرید و فروش و انتقال پرندگان مهاجر و وحشی گفت: تاکنون طیور بومی بعضی مراکز حساس، نقاط مرزی و مسیر کوچ پرندگان خریداری و معدوم شده است
منبع سایت آفتاب
اقدام عجیب بورس کالای کشاورزی برای عرضه گوشت مرغ در تالارهای بورس، با پرسشها و هشدار «احمد خاص احمدی» عضو کمیسیون کشاورزی مجلس مواجه شد. وی معتقد است مسئولان با عرضه گوشت مرغ در تالارهای بورس باید در نظر داشته باشند نرخ آن بالا نرود.
اظهارات این نماینده پس از آن مطرح میشود که هیات مدیره بورس کالای کشاورزی در جلسه اخیر خود، عرضه تمامی محصولات، فرآوردهها و نهادههای کشاورزی کشور را با تایید دبیرکل در تالار معاملات بورس کالای کشاورزی مصوب و آنرا بلامانع دانست. در همین زمینه مدیر تالار بورس کالای کشاورزی استان گلستان گفته که با اخذ موافقت برای عرضه گوشت مرغ در این تالار از این پس این کالا در تالار یاد شده قابل معامله خواهد بود.
خاص احمدی نماینده تربت جام دراین خصوص به خبرنگار آفتاب گفت: من از اینکه در تمام دنیا مواد فاسد شدنی در بورس ارائه میشوند یا نه اطلاعی ندارم و آیا بورس میتواند از این تقاضا پشتیبانی کند و عرضه و تقاضا را میتوانند هماهنگ کنند؟ اینها سؤالاتی است که مسئولان بورس و پیشنهاددهندگان این کار باید به آن پاسخ دهند.
وی اظهار داشت: طبیعت بورس این است که اگر ذخیره سازی و عرضه مناسب نباشد چه بسا قیمت بالایی برای کالای پیشنهاد شود و قابل عرضه نباشد و باعث شود اثر منفی بر بازار بگذارد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: سهم سوخت در اقتصاد مشخص است سهم سیمان در ساختمان مشخص است افزایش قیمت سیمان و سوخت یک اثر هیجانی و روانی دارد.
خاص احمدی گفت: اکنون اگر در بورس گوشت کسی اعلام کند چندین برابر قیمت از بورس مرغ خریداری کرده، مطمئنا بازار گوشت را متشنج میکند.
وی در پایان اظهار داشت: مسئولان بورس حتما تمام زمینههای بحث سردخانه و احتمالات دیگر را در این خصوص لحاظ کردهاند و اقدام به چنین کاری کردهاند.
منبع:خبرگزاری کار ایران
گمرک ایران گزارش داد: صادرات محصولات حیوانی در سال گذشته با 4/6 درصد کاهش به رقم 250 میلیون و 470 هزار دلار رسید.
به گزارش ایلنا, در این مدت 3/0 از وزن و 6/1 درصد از ارزش کل صادرات غیرنفتی کشورمان به صادرات محصولات حیوانی اختصاص یافت.
براساس این گزارش میزان وزنی محصولات حیوانی 96 هزار و 670 تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن 9/6 درصد کاهش یافت.
این گزارش میافزاید: بیشترین میزان صادرات در زیرگروه محصولات حیوانی به صادرات پوست و انواع سالامبور اختصاص یافت. در این مدت 94 میلیون و 331 هزار دلار از صادرات در این بخش مربوط به صادرات این محصول بود که 6/0 درصد از ارزش کل صادرات در این بخش را به خود اختصاص داد.
طبق این گزارش, در سال 85 بیشترین میزان صادرات پوست و سالامبور به کشورهای ایتالیا، ترکیه، پاکستان، آذربایجان و هند صورت گرفت. در این مدت 56 میلیون و 119 هزار دلار پوست و سالامبور به ایتالیا، 19 میلیون و 844 هزار دلار به ترکیه، 17 میلیون و 788 هزار دلار به پاکستان، 7 میلیون و 692 هزار دلار به آذربایجان و 6 میلیون و 646 هزار دلار به هند صادر شد.
این گزارش حاکی است، بعد از پوست و سالامبور صادرات سایر محصولات دامی، روده و انواع آن به ترتیب با 4/0 و 3/0 درصد از ارزش کل صادرات این بخش بیشترین میزان را دارا بودند. در این مدت 67 میلیون و 961 هزار دلار سایر محصولات دامی و 55 میلیون و 318 هزار دلار روده و انواع آن به خارج از کشور صادر شد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب 7/244 درصد و?/? درصد افزایش یافت.
این گزارش میافزاید: در مدت یاد شده در زیر گروه صادراتی محصولات حیوانی 4 میلیون و 161 هزار دلار گاو و گوسفند، بز، یک میلیون و 114 هزار دلار انواع پرندگان و 12 میلیون و 430 هزار دلار تخممرغ به خارج از کشور صادر شد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن به ترتیب 5/95، 8/65 و 9/6 درصد کاهش داشت.
در این مدت همچنین, صادرات عسل با 46 درصد افزایش به رقم 2 میلیون و 153 هزار دلار رسید.
گفتنی است, در سال گذشته 13 میلیون و 3 هزار دلار پشم و کرک صادر شد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن 54 درصد افزایش یافت.
منبع: سلامت نیوز
پژوهشگران موفق به ساخت نانو سازهی تخم مرغی شدهاند که در درمان سرطان به کار گرفته خواهد شد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه اینترنتی فناوری نانو، محتویات این تخم مرغ فرضی از ترکیبات آهن و پلاتینیم است.
این ترکیب فلزی مسوول فعالسازی و موثرسازی داروهای مبتنی بر شیمی درمانی ، cisplatinهستند و بدین ترتیب این تکنیک منجر به افزایش موثر و کارآمد درمان شد. ساخت نانوسازهای که قابلیت پوشش پذیری با آنتیبادیها را داشته باشند از اهداف پژوهشگران "نانو فناوری علیه سرطان" است.
دست یابی به این هدف ، پیامدهای مرتبط با تکنیکهای شیمی درمانی را کاهش میدهد.
منبع سایت جام جم | ||
محققان دانشگاه لویزیانا می گویند کسانی که از اضافه وزن رنج می برند با خوردن دو تخم مرغ در روز ، وزن خود را کاهش دهند. به گزارش پایگاه اینترنتی الرایه، نیلک وی دورادنار، استادیار بخش چاقی و التهابات دانشگاه لویزیانا گفت: با تحقیق رژیم غذایی زنان به مدت 8 ماه و مصرف روزی 2 تخم مرغ در روز و حداقل 5 بار در هفته، به این نتیجه دست یافتیم. وی افزود: این افراد با مصرف این رژیم غذایی، 65 درصد بیش از کسانی که دستورالعمل مذکور را استفاده نکردند، لاغر شدند. |
هفتمین گردهمایی مجمع تشکل های صنایع غذایی ایران ، 17 اردیبهشت ماه در مرکز آموزش صنعت غذای تهران برگزار می گردد
- برنامه هفتمین گردهمایی مجمع تشکلهای صنایع غذایی ایران 17/2/1386
مرکز آموزش صنعت غذای تهران
تلاوت کلام اله مجید 3 دقیقه
2- خیر مقدم توسط میزبان ( مهندس طریقت ) -بیان مشکلات انجمن سازندگان ماشین آلات صنایع غذایی 10 دقیقه
3-خیرمقدم توسط مسئول هماهنگی ( دکتر حسینی ) – بیان هدف جلسه و ارائه پیشنهادات 10 دقیقه
4-خیرمقدم توسط ریاست فراکسیون صنایع غذایی ( دکتر دانش منفرد ) 8 دقیقه
5= خیر مقدم توسط دبیرکل فراکسیون صنایع غذایی ( مهندس ملکی ) 8 دقیقه
5-پیشنهادات دبیر اتحادیه تعاونیهای لبنی کشور (آقای گنجی ) 4 دقیقه
6-پیشنهادات دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ( مهندس خلیلی) 4 دقیقه
7-پیشنهادات عضو هیئت مدیره انجمن صنفی سازندگان ماشین الات صنایع غذایی ( آقای نائلی ) - 4 دقیقه
8=پیشنهادات دبیر انجمن صنفی صنایع بیسکوییت ، شیرینی ، شکلات ایران ( مهندس موحد ) - 4 دقیقه
9-پیشنهادات نماینده انجمن کارخانجات صنایع غذایی اصفهان ( آقای موسی خانی ) 4 دقیقه
10-پیشنهادات نماینده گروه صنایع غذایی مدلل ( مهندس مدد نوعی ) 4دقیقه
11- نظرات رئوسای کمیسیونهای مجلس و نمایندگان مجلس 20-30 دقیقه
12- نظرات نمایندگان سایر ارگان ها و معاونین وزارت صنایع و معادن 15 دقیقه
13- نظرات مقام عالی وزارت صنایع و معادن 20 دقیقه
14- جمع بندی جلسه 10 دقیقه