دبیر انجمن صنفی پرورشدهندگان مرغ گوشتی کشور، اظهار کرد: همچنان واحدهای مرغ تخمگذار در حاشیه ضرر هستند.
دکتر علی آذروش در گفتوگو با خبرنگار دامپروری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان اینکه هدف از ذخیرهسازی تخم مرغ تامین امنیت غذایی و امنیت تولید است، به واحدهای پروش مرغ تخمگذار اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه هنوز آثار ذخیرهسازی را در تامین امنیت تولید نمیبینیم بنابراین مشخص است که یا ذخیرهسازی تخممرغ که قرار بود توسط وزارت بازرگانی انجام شود، انجام نشده و یا اینکه ذخیره سازی به شکل مطلوبی انجام نشده است که در این صورت باید کار فراتری انجام شود تا آثار آن در امنیت تولید محسوستر باشد.
وی با بیان اینکه متاسفانه تاکنون راهکاری برای جبران خسارت واحدهای مرغ تخمگذار اجرایی نشده است، ادامه داد: در صورت ادامه این روند در نهایت دامنه خسارات واحدهای مرغ تخم گذار به مصرف کننده نیز خواهد رسید چرا که با ادامه خسارتها این واحدها ناچار به فرستادن مرغهای خود به کشتارگاه و رها کردن تولیدهستند و این در حالی است که برای بازگشت به پروسه تولید و رساندن این تولید به دست مصرف کننده 18 ماه زمان لازم است.
آذروش با اشاره به اینکه قرار است وزارت بازرگانی دو هزار و 600 تن مرغ منجمد را از مرغداریها خریداری کند، تصریح کرد: با توجه به اینکه هر کیلو گوشت مرغ برای انجماد حدود 300 تومان هزینه را در برمیگیرد بنابراین در واقع برای هر کیلو از این مرغهای منجمد دو هزار و 300 تومان دست تولیدکننده را میگیرد و البته دراین بین فرض را بر این میگیریم که هیچ گروهی نیز شیطنتی نداشته باشد.
دبیر انجمن صنفی پرورشدهندگان مرغ گوشتی کشور با بیان اینکه سال گذشته هر کیلو مرغ منجمد با قیمت دو هزار و 500 تومان از تولیدکننده خریداری میشد، ادامه داد: امسال برای خرید هر کیلو مرغ منجمد تورمی حدود 3.5 درصد در نظر گرفته شده و این در حالی است که سال گذشته قیمت خرید جوجه یکروزه 400 تومان بود که امسال با 250 درصد افزایش قیمت به حدود هزار و 500 تومان رسیده است ضمن این که امسال به استناد دستورالعمل وزارت کار هزینه کارگری حدود 15 تا 20 درصد افزایش داشته وهزینههای حمل ونقل، نگهداری، نهادهها و ...، نیز بیش از 14 درصد افزایش داشته است.
آذروش با بیان اینکه نزدیک شدن به قیمتهای واقعی تولیدکننده را در ثبات کاری بیشتری قرار میدهد، تاکید کرد: با توجه به شرایط موجود قیمت تعیین شده برای مرغ منجمد نیاز به یک کار کارشناسی دارد که از نظر ما این قیمت مشروط به داشتن یک بازار سالم و استمرار آن باید بین دو هزار و 900 تا سه هزار تومان تعیین شود.
دبیر انجمن صنفی پرورشدهندگان مرغ گوشتی کشور با اشاره به واردات گوشت مرغ تصریح کرد: شاید بتوانیم در کوتاه مدت بحرانها را با واردات بگذرانیم ولی در دراز مدت برطرف کردن بحرانها با واردات امکانپذیر نیست.
وی با بیان اینکه گوشت مرغ یکی از اساسیترین کالاهای پروتئینی کشور است، ادامه داد: با توجه به اینکه گوشت سفید در کشورمان نسبتا ارزان قیمت بوده و از توان تولید بالایی نیز در این محصول برخوردار هستیم بنابراین دولت باید در بحث واردات این محصول حساسیت بیشتری نشان دهد و این مسئله را چندان از نظر دور نگه ندارد.
آذروش تاکید کرد: تولیدکنندگان در این بخش دولت را به عنوان مجموعه ای در کنار خود میبیند که باید آنها را بوسیله جلوگیری از واردات و بستن تعرفه بالا حفاظت کند.