معاون بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی از خودکفایی مطلق کشور در تولید مرغ و تخممرغ خبر داد و گفت: امکان صادرات مرغ و تخممرغ از کشور به خارج فراهم شده است.
به گزارش خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سید نظامالدین سجادی در اولین کنگره بینالمللی صنعت مرغداری ایران و کشورهای همسایه که در محل سالن اجتماعات شهرک فناوری صنایع غذایی و بیوتکنولوژی شرق کشور برگزار شد، اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی در سال گذشته در حدود 128 هزار تن مرغ مازاد بر مصرف کشور را از مرغداران خریداری و ذخیره کرد.
وی با اشاره به اینکه براساس سند چشم انداز 20 ساله، ایران اسلامی به عنوان بزرگترین قدرت اقتصادی منطقه دنیا مطرح خواهد شد، تصریح کرد: بخش کشاورزی در این سند از جهات مختلف دارای اهمیت است.
وی مهمترین زیر بخش کشاورزی را بخش دام و طیور دانست و بیان کرد: 32 درصد از ارزش ناخالص بخش کشاورزی مربوط به بخش دام و طیور است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه مقابله با صنعت طیور کشور با شرایط سخت اقتصادی از مهمترین ویژگیهای این صنعت است، یادآور شد: در شرایط بسیار سخت اقتصادی که همه بخشهای اقتصادی کشور دچار رکود شده اند، صنعت طیور نه تنها دچار رکود نشود، بلکه این صنعت با توسعه کمی و کیفی به سمت اهداف تعیین شده نیز نزدیکتر شده است.
سجادی عنوان کرد: افزایش 150 تا 200 درصدی قیمت نهادههای دام و طیور، خشکسالی بینظیر کشور در سال 86 کاهش تولید علوفه، درگیر شدن کشور با بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در سال گذشته و منهدم شدن 8 میلیون قطعه مرغ تخمگذار از فشارها و تنگناهای تولید کنندگان مرغ کشور در چهار سال گذشته بوده است.
وی در ادامه اظهار کرد: علیرغم فشارها و تنگناهایی که در چهار سال گذشته در تولید کنندگان مرغ کشور وارد شد، سالانه به طور متوسط 100 هزار تن افزایش تولید گوشت مرغ داشتیم که از اهداف برنامه پنج ساله چهارم نیز پیش گرفتهایم.
معاون بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در طول چهار سال گذشته دو میلیون و 762 هزار قطعه نیمچه گوشتی، 8 میلیون تن تخممرغ نطفهدار دارد و 38 میلیون قطعه ظرفیت جوجهریزی جدید در کشور به بهره برداری رسیده است.
وی از کاهش میانگین سن کشتار در مرغ خبر داد و بیان کرد: در راستای افزایش بهرهوری در صنعت طیور، تلفات مرغ در واحدهای مرغداری از 12/11 درصد در سال های گذشته به کمتر از 8 درصد کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه امکان پیشبینی تولید فرآوردههای دامی برای 2 تا 18 ماه آینده و وزارت جهاد کشاورزی فراهم شده است، خاطرنشان کرد: با اجرای طرح جامع صنعت طیور میتوان برای مسایل قبل از تولید تا انتهای تولید مرغ برنامهریزی کرد.