منبع: ایسنا
مدیرپژوهشکده پرورش شترمرغ دانشگاه زابل بیان کرد: در زمینه پرورش شترمرغ، تحقیقات علمی گستردهای در پژوهشکده دامهای خاص دانشگاه زابل انجام شده است که نتایج آن برای پرورشدهندگان این صنعت بهخصوص در بحث جوجهکشی بسیار مفید است.
قزاق در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه سیستان و بلوچستان، با اشاره به اینکه در مناطق گرمسیر مانند سیستان و بلوچستان کار تکثیر زودتر آغاز میشود، خاطرنشان کرد: در استان تهران روند تکثیر از فروردین و اردیبهشت ماه آغاز میشود.
وی افزود: در مجموع 42 روز سیر جوجهکشی شترمرغ طول میکشد به اینگونه که یک تخم شترمرغ از همان ابتدا که تولید میشود، حداکثر یک هفته در انبار با دمای 14 تا 18 درجه سانتی گراد و رطوبت 70 درصد نگهداری میشود.
وی ادامه داد: پس از پایان دوره نگهداری در انبار به مدت 39 روز در دستگاه ستر (جوجهکشی) و سپس سه روز در دستگاه هچر نگهداری شده و پس از تولد جوجه، ضدعفونی بند ناف، شماره گذاری و ثبت شجره جوجه انجام میشود.
مدیر پژوهشکده پرورش شترمرغ دانشگاه زابل پیرامون فواید شترمرغ بیان کرد: شترمرغ یک حیوان چند محصوله است که از پوست، گوشت، تخم و پر آن استفاده میشود.
وی افزود: از پوست آن کیف زنانه و کفش، از تخم آن که بزرگترین تخم است در یک وعده صبحانه بهطور متوسط خوراک 15 نفر است، همچنین با حکاکی بر روی آن در کارهای تزئینی استفاده میشود.
وی اضافه کرد: گوشت آن قرمز و دارای کلسترول پایین است و پرهای آن چون خاصیت الکترواستاتیک داشته در غبارروبی از وسایل ظریف از آن استفاده میشود.
قزاق بیان کرد: متاسفانه بهعلت عدم وجود کشتارگاه صنعتی شترمرغ و صنایع بستهبندی آن، صادارت در این زمینه انجام نمیشود