محمد علی مظلوم عطار در حاشیه همایش صنعت مرغ تخمگذار در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: مشکل صنعت مرغداری که دومین صنعت کشور بعد از نفت از نظر گردش مالی به شمار میرود، فقط سرمایه در گردش نبوده، بلکه مهمتر از آن سیاستهای دولت و برنامهریزی در این زمینه است.
مظلوم عطار افزود: مرغداران باید نسبت به آینده اطمینان خاطر داشته باشند و به تولید ادامه دهند.
وی افزود: متاسفانه عدم اطمینان به آینده باعث شده که مرغداریها تا حداکثر 70 درصد ظرفیت کار کنند و بخشی از ظرفیت صنعت مرغداری خالی بماند.
دبیر نخستین همایش صنعت مرغ تخمگذار کشور با اشاره به تولید 727 هزار تن تخم مرغ در کشور گفت: با تجهیزات کنونی و مرغداریهای موجود توان تولید 900 هزار تن تخممرغ در سال وجود دارد که تولید کنونی نشان میدهد، حدود 30 درصد از ظرفیت تولید خالی بوده و یا عملکرد در واحد سطح پایین است.
مظلوم عطار افزود: تولیدکننده باید فقط به فکر تولید باشد و مسائل صادرات و برنامهریزی آینده توسط سیاستمداران دولت برنامهریزی شود.
وی افزود: سه بخش اصلی سیاستهای ثابت و مدون، برنامهریزی دولت جهت جذب مازاد تولید و تثبیت قیمت تخممرغ باعث اطمینان خاطر در مرغداران و دلگرمی به تولید خواهد بود.
مدیر عامل مجتمع مرغ مادر گلبهار افزود: در ده سال گذشته بالاترین نوسان در قیمت تخممرغ اتفاق افتاده که بارها قیمت فروش به زیر قیمت تمام شده رسیده و مرغداران دچار زیان شدهاند.
مظلوم عطار افزود: جوجهریزی از سه ماه گذشته به شدت کاهش یافته و علت عمده نیز نداشتن اطمینان به آینده بازار و کمبود نقدینگی که در درجه بعدی اهمیت قرار دارد بوده است.
وی افزود: دانشکدههای دامپزشکی باید به تولید صنعت مرغداری کمک کرده و راندمان تولید را با ارائه دستورالعمل فنی افزایش دهند.
همچنین ارتباط بین صنعت مرغداری با دو بخش علمی جامعه و مسئولان سیاستگذار در وزارت جهاد کشاورزی باید افزایش یابد.
دبیر همایش صنعت مرغ تخم گذار افزود: تعدادی جوجهریزی مرغ گوشتی در کشور ماهانه 80 میلیون قطعه است که حدود 3 تا 3/3 میلیون قطعه جوجه تخمگذار نیز تولید میشود که با میانگین قیمت جوجه یکروزه 400 تومان در هر قطعه و 400 تا 450 تومان قیمت هر کیلو دان مرغ و نیز میانگین مصرف 11کیلوگرم دان مرغ ارزش سرمایهگذاری این صنعت بیش از صدها میلیارد تومان برآورد میشود.
مظلوم عطار قیمت تمام شده تخممرغ را 1450 تا 1500 تومان اعلام کرد و گفت: مرغداران اکنون به قیمت واقعی نزدیک شده و تخممرغ را به نرخ 1450 تا 1600 تومان میفروشند .
وی مهمترین کشورهای هدف برای صادرات تخممرغ ایران را عراق، افغانستان، ترکمنستان، قرقیزستان و شمال ایران دانست و گفت: هنوز تخممرغ ایران نتوانسته جایگاه خود را در حاشیه جنوب خلیج فارس باز کند.
دبیر نخستین همایش صنعت مرغ تخمگذار با بیان اینکه اروپا به دلیل فشار انجمنهای حمایت از حیوانات تا 5 سال آینده اجازه تولید مرغ در قفس را پیدا نمیکند گفت: تولید مرغ و تخممرغ در اروپا به شدت کاهش یافته و در حال کاهش است که آنها مجبور به واردات مرغ و تخممرغ خواهند بود.
وی افزود: ایران با داشتن پتانسیل تولید و انرژی ارزان میتواند برای بازارهای اروپایی مرغ و تخممرغ با کیفیت تولید کند.
مظلوم عطار مهمترین مشکل مرغهای بومی کشور را نبود واکسیناسیون و بهداشت دانست و گفت: با افزایش احتمال شیوع بیماری تمام مرغهای بومی در مناطق پرخطر حذف شدند.