
حسین مقدمنیا در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، افزود: هزینه تهیه نهادههای تولید مرغ نسبت به سال گذشته بین 40 تا 60 درصد افزایش یافته و بنابراین مرغداران نیاز به سرمایه در گردش بیشتری برای تولید دارند، با این شرایط شرکت پشتیبانی امور دام برای فروش نهادههای تولید به فروش نقدی نهاده ها روی آورده است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گفت: قیمت ذرت توسط شرکت پشتیبانی امور دام هر کیلوگرم چهار تا پنج تومان ارزانتر از بازار آزاد است، اما آنها هم فقط فروش نقدی دارند و اگر پشتیبانی به موقع وارد عمل شود، تأثیر مثبتی در بازار خواهد داشت.
وی افزود: در حالی که در گذشته شرکت پشتیبانی ابتدا دان در اختیار مرغدار قرار میداد و در آخر دوره به جای آن گوشت مرغ دریافت میکرد، اما اکنون اعلام کرده اند به دلیل محدودیت، ابتدا باید پول به حساب شرکت واریز شود و سپس دان مرغ به مرغدار تحویل میدهند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران افزود: همه مرغداران نقدینگی در اختیار ندارند و از طرفی رقم 800 میلیارد تومان که برای دادن تسهیلات به مرغداران در سال جاری اختصاص یافته، تاکنون که 5 ماه از سال گذشته، به بانکها ابلاغ نشده و هنوز یک ریال به مرغداران پرداخت نشده است.
وی افزود: ظاهرا توزیع استانی رقم تسهیلات یاد شده انجام شده، اما هنوز بانکها به مرغدار پرداخت نکردند.
مقدم نیا با اشاره به افزایش هزینههای تولید و به تبع آن افزایش قیمت مرغ گفت: متأسفانه در این بین فشار به حلقه آخر یعنی مصرف کننده وارد شده و قدرت خرید مردم کم میشود که بازخورد آن باعث کاهش تولید خواهد شد، بنابراین دولت باید فکری به حال تولید داشته باشد.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گفت: دولت طبق برنامه میخواهد امسال تولید گوشت مرغ به یک میلیون و 600 هزار تن برسد و اگر نقدینگی لازم و نیز دان مورد نظر به موقع در اختیار مرغداران قرار گیرد، هر مقدار که دولت بخواهد تولید انجام می شود.
وی افزود: میزان جوجه ریزی بر اساس آمار ماهانه بین 70 تا 80 میلیون قطعه است که حاصل آن تولید 110 تا 120 هزار تن گوشت مرغ در ماه خواهد بود.
وی افزود: در حال حاضر قیمت مرغ زنده درب مرغداری بین 1600 تا 1770 تومان است و بنابراین قیمت گوشت مرغ بین 2300 تا 2500 تومان در هر کیلوگرم امر عادی است.
مقدم نیا خاطرنشان کرد: قیمت ذرت که 70درصد جیره غذایی مرغ را تشکیل میدهد، از ابتدای سال جاری از رقم 290 تا 300 تومان به 350 تومان در بندر افزایش یافته که باتوجه به کرایه حمل در هر کیلو ذرت حدود 70 تا 80 تومان افزایش قیمت رخ داده است.
وی ضریب تبدیل دان به گوشت را 1/2 کیلوگرم دانست و گفت: با این اوصاف هزینه تولید گوشت مرغ به شدت افزایش یافته و اگر دولت تدبیری نیندیشد ، مرغدار نمی تواند با ضرر به تولید ادامه دهد.
وی افزود: مرغداران نتوانستند از تسهیلات بانکی استفاده کنند، چون هم به بانکها بدهکارند و هم دستور پرداخت تسهیلات در نظر گرفته شده برای آنها صادر نشده است.
مقدم نیا گفت: قیمت ذرت در حال حاضر 315 تومان و قیمت سویا هر کیلوگرم 505 تومان در مبادی ورودی کشور عرضه می شود