به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دکتر علیاکبر حدادزاده تاکید کرد: دامپزشکی در سال گذشته 17 مورد معدومسازی در مرغداریها داشت که با هدف کنترل بیماریهای طیور و نه آنفلوآنزا صورت گرفت.
وی مراقبت فعال و غیرفعال را دو راهکار اداره کل دامپزشکی برای مقابله با آنفلوآنزا ذکر و تاکید کرد: در راستای مراقبت فعال 2477 مورد بررسی از مرغداریهای استان صورت گرفته و در مراقبت غیرفعال به 637 گزارش رسیده در زمینه آنفولانزا پاسخ داده شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد با بیان اینکه 49 درصد بیماریهای شناخته شده از دام به انسان منتقل میشود و 73 درصد از بیماریهای نوپدید منشا دامی دارند، تاکید کرد: هاری، تب کنگو، شاربن و آنفلوآنزا، سل و بروسلوز بیشترین بیماریهای مشترک انسان و دام در یزد هستند.
وی با اشاره به بیماری هاری اظهار کرد: 9 شهرستان استان با درجات مختلف با بیماری هاری دست و پنجه نرم میکنند و خاتم با 35 مورد و بافق و اردکان با یک مورد بیشترین و کمترین هاری را داشتند و در میبد گزارش از هاری وجود نداشته است.
حدادزاده ادامه داد: از سال 81 تاکنون 106 مورد گزارش هاری در استان دریافت شده که 62 مورد مثبت و بیشترین گزارش دریافتی با 20 مورد به سال 85 مربوط است.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد به بیماری تب کنگو اشاره و با بیان اینکه در ایران این بیماری قابل شناسایی نیست، خاطرنشان کرد: در سالجاری چهار هزار و 888 لیتر سم برای جایگاه دامها و یک هزار و 650 لیتر مخصوص دامها توزیع شده است.
حدادزاده در ادامه با بیان اینکه دامپزشکی سال گذشته بر ذبح 229 هزار و 591 راس دام سبک نظارت کرده است، افزود: 21 تن از گوشت گوسفند و بز در این راستا معدومسازی شده است.
وی ادامه داد: در سال گذشته از 8886 راس دام سنگین ذبح شده بیش از 15 تن و از شش میلیون و 290 هزار و 182 قطعه طیور ذبح شده بیش از 85 تن آن معدوم شده است.