وی با اشاره به صادرات مرغ با عوارض گمرکی 30 درصدی و تخممرغ با عوارض گمرکی 60 درصدی اظهار کرد: صادرات مرغ نسبت به مدت مشابه سال گذشته یک درصد افزایش و صادرات تخممرغ به دلیل تامین نیاز داخلی، کاهش نشان میدهد.
شافعینیا در عین حال قیمت تمام شده تولید مرغ در کشور را قابل رقابت با قیمت جهانی دانست و افزود: قیمت جهانی هر تن مرغ 2100 تا 2300 دلار است در حالی که قیمت هر تن مرغ تولید شده در کشور کمتر از قیمتهای جهانی است.
وی درباره حذف عوارض صادرات مرغ گفت: هنوز ابلاغیه رسمی در زمینه حذف عوارض صادرات مرغ به دست ما نرسیده است.
مدیرکل دفتر توسعه تجارت و بازار افزود: کاهش یا حذف عوارض صادرات تخممرغ نیز نیاز به بحثهای کارشناسی از سوی وزارتخانههای جهاد کشاورزی، بازرگانی، صنایع و معادن و اقتصاد و دارایی دارد و وزارت جهاد کشاورزی، وضعیت بازار داخلی و منافع مردم را در زمینه حذف یا کاهش عوارض صادرات تخممرغ بررسی میکند.
وی با تاکید بر اینکه در برنامهریزیهای انجام شده، صادرات و واردات مرغ و تخممرغ، تنظیم شده است بر تامین نیاز داخلی تاکید و اظهار کرد: مازاد تولید این محصولات به سایر کشورها صادر خواهد شد.
مهندس شافعینیا نیاز سالانه کشور به مرغ را حدود یک میلیون و 400 هزارتن و تخممرغ را حدود 700 هزار تن عنوان کرد.
به گفته وی سرانه مصرف مرغ در کشور برای هر نفر 5/19 تا 20 کیلوگرم و تخممرغ حدود 10 کیلوگرم است.
شافعینیا با بیان اینکه قیمت مرغ در کشور شناور است، اظهار کرد: قیمت توافقی مرغ براساس قیمت جهانی نهادههای تولیدی و نهادهایی که تحویل واحدهای مرغداری میشود، تغییر میکند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر قیمت خرید توافقی هر کیلوگرم مرغ زنده از مرغداران 1150 تومان است که بر مبنای تحویل ذرت کیلویی 235 تومان و کنجاله سویا کیلویی 340 تومان تعیین شده است.