وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: طی سه - چهار روز اخیر وزیر دامپروری و شیلاتی سودان از موسسه تحقیقات دامپروری، موسسه تحقیقات رازی، آزمایشگاههای دامپزشکی کشور، تاسیسات دامپروری بخش خصوصی بازدید کرد و مذاکرات و توافقاتی درباره گسترش فعالیتهای دامپروری و شیلاتی دو کشور انجام شد که یادداشت تفاهم آن امشب بین دو کشور ایران و سودان امضاء میشود.
محمدرضا اسکندری در مهمانسرای وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه ضیافت با قلواک دنیق - وزیر دامپروری و شیلاتی کشور سودان - اظهار کرد: با توجه به استعدادهای کشاورزی و دامپروری کشور سودان میتوانیم ارتباطات این دو کشور را گسترش دهیم و کمک کنیم این کشور از ظرفیتهای موجود خود استفاده کند که در این راستا توافق شده است که شعبهای از موسسه رازی در کشور سودان برای تولید واکسنهای دامی (تب برفکی، آنفلوآنزای طیور و...) ایجاد شود. همچنین در زمینه آموزش نیز توافق شده است که از نیروهای انسانی در زمینههای مختلف شیلات و دام برای کشور سودان استفاده شود.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی میتواند در زمینه دامپروری در کشور سودان سرمایهگذاری مناسبی داشته باشد، گفت: این کشور دارای 140 میلیون واحد دامی است اما به دلیل سنتی بودن این واحدها تولیداتشان از کشور ما کمتر است که بخش خصوصی میتواند سرمایهگذاری مناسبی در این کشور داشته باشد.
اسکندری تصریح کرد: در زمینه شیلات توافق شده است برای انجام فعالیتهای پرورش ماهی به کشور سودان کمک کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه برای اولین بار است که بین دو کشور توافقات دامپروری و شیلاتی انجام میشود، خاطرنشان کرد: چهار ماه پیش با سفر وزیر کشاورزی سودان به ایران و امضاء تفاهم همکاری بین دو کشور توافق شد که ایران در زمینه خودکفایی گندم به سودان کمک کند که در این راستا عدهای از کارشناسان این کشور به ایران آمدند و آموزشهایی دیدند و پس از آن نیز هیاتی از ایران برای آموزشهای ترویجی و عملی به کشور سودان اعزام شدند که این کشور بتواند با الگو قرار دادن ایران در خودکفایی گندم، در تولید گندم به خودکفایی برسد چراکه هم اکنون عمده گندم مورد نیاز این کشور از طریق واردات تامین میشود.
اسکندری یادآور شد: به دنبال این هستیم که امکاناتی برای سرمایهگذاری بخش غیر دولتی در این زمینه فراهم شود و واحدهای کشت و صنعت در کشور سودان راهاندازی کنیم.
قلواک دنیق ـ وزیر دامپروری و شیلاتی کشور سودان ـ نیز اظهار کرد: وجود دانشمندان و امکانات علمی در ایران باعث تقویت و پیشرفت جمهوری اسلامی ایران شده است که کشور سودان نیازمند این دانش و دانشمندان است، چراکه کشور سودان امکانات بسیاری دارد که میتوان با کمک دانشمندان ایرانی از این ثروت خدادادی در جهت تعالی کشورمان استفاده کنیم.