معاون فنی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت : با اقدامات ضربتی و مستمر ،تاکنون در سطح استان اصفهان هیچ نشانهای از بیماری موسوم به "انفلوآنزای مرغی" گزارش نشده است.
"علی کارگر" در گفت و گو با ایرنا افزود : این نتیجه مهم با توجه به حساسیت های منطقهای و جهانی و مراقبت و پایش صدها قطعه طیور درمراکز پرورش طیوراستان به دست آمد.
وی گفت: برای اجرای کامل این طرح ضربتی از روش موسوم به "پی سی آر" استفاده شد.
وی وظایف دامپزشکی اصفهان را در سهسطح مبارزه و پیشگیری از بیماریهای دامی، نظارت برمراکز تولید دام و طیور و استحصال فرآوردههای گوناگون دامی بیان کرد.
کارگر افزود:اکنون ۳۶کشتارگاه صنعتی و نیمهصنعتی دامی و ۱۵کشتارگاه صنعتی طیور در سطح استان فعالیت دارد که در این میان شش کشتارگاه صنعتی طیور و یک کشتارگاه صنعتی دامی در شهر اصفهان فعال است.
وی گفت:دامپزشکی اصفهان اکنون روی یکهزارو ۸۰۰واحد تولید مرغ گوشتی،۱۰۸ واحد تولید مرغ تخمگذار و توله ، ۱۲واحد تولید پرورش مرغ مادر، ۵۱مزرعه پرورش شترمرغ و دهها مرکزتکثیر و پرورش ماهیهای سردآبی و گرمآبی، ۳۷۰کلنی زنبور عسل نظارت کامل دارد و از این نظر جزو استانهای ممتاز کشور به شمار میرود.
وی گفت:از مهرماه گذشته تا مهرماه سال جاری معادل ۴۲هزار تن انواع دام سبک وسنگین و ۴۲میلیون قطعه طیور تحت نظارت کاملاین اداره در کشتارگاههای این استان ذبح شده است.
وی افزود: ۸۰درصد دامهای واجد شرایط استان تحت نظارت هستند و با اجرای سه مرحله واکسیناسیون همگانی علیه "تب برفکی" حدود یک میلیون نوبت گاو و گوساله و ۱/۵میلیون نوبت گوسفند و بز واکسینه شدهاند.
به گفته کارگر، با روش موسوم به "جی پی اس" و دستگاههای"جی آی اس" ،دامها و طیور استان نسبت به بیماریهای دامی و طیور موردبررسی و معاینه قرار میگیرند.
معاون فنی دامپزشکی اصفهان گفت:تا مهرماه جاری تحت نظارت کامل این اداره کل ۳۰۰تن گوشت دام ، دو تن ماهی قزلآلا و ۱۵۰تن عسل به کشورهای عربستان سعودی ، قطر، عراق ، بحرین ، مالزی و آمریکا صادر شده است.
کارگر بودجه جاری امسال دامپزشکی اصفهان را سهمیلیاردو ۳۰۰میلیون تومان اعلام کرد که به دلیل کاهش نسبت به بودجه سال پیش، اکنون این اداره برای تامین هزینههای جاری خود با مشکل مواجه است.
در استان اصفهان اکنون ۵۰۰هزار راس گاو،چهارمیلیون راس گوسفند و بز، ۷۴ هزار اسب و تک سمی، ۹هزار نفر شتر و ۱۰۰واحد جمعآوری شیر وجود دارد.