مدیرکل مبارزه با بیماریهای طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان دامپزشکی کشور گفت: شکار پرندگان وحشی یکی از معضلات جدی مقابله با آنفلوآنزای مرغی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر رامین اکبریان گفت: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان امروز به عنوان جدیترین چالش بهداشتی جهان مطرح است که برای مقابله با آن باید یک قدم جلوتر از خود ویروس گام برداشت.
وی با بیان اینکه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نوعی بیماری مشترک بین انسان و حیوان است، به اثرات و نشانههای این بیماری اشاره کرد و افزود: این بیماری در ایران فقط در پرندگان مهاجر و در حیات وحش در سال 2002 مشاهده است اما نگرانی از امکان بروز آن همچنان در هر نقطه از دنیا وجود دارد.
اکبریان از تولید 288 میلیون قطع مرغ گوشتی در هر دوره در ایران خبر داد و گفت: پراکندگی مراکز تولید مرغ در ایران نرمال نیست و از طرفی تراکم بسیار زیاد مراکز تولیدی مرغ و طیور در شمال کشور، امکان کنترل مناسب هر نوع بیماری را از بسیار محدود میکند.
مدیرکل مبارزه با بیماریهای طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان دامپزشکی کشور اظهار کرد: سال گذشته درحالی بیش از یک میلیون و 50 هزار تن گوشت و 700 هزار تن تخم مرغ خوراکی در کشور تولید شد که تنها 10 هزار نفر دامپزشک در بخش خصوصی فعال هستند و کل پرسنل سازمان دامپزشکی در سراسر 8184 نفر است یعنی کمتر از پرسنل یک دانشگاه علوم پزشکی و قرار است با این محدودیت پرسنل بر همه روند تولید گوشت و فرآوردههای پروتئینی در کشور نظارت کنیم.
وی همچنین به ایجاد سیستم پرداخت غرامت و بیمه در صنعت طیور کشور اشاره کرد و گفت: این سیستم در ایران باعث شد که تولیدکنندگان همکاری خوبی با سازمان دامپزشکی برای از بین بردن طیور بیمار داشته باشند و ما حتی برای لاشه طیوری که قبل از قرنطینه تلف شده بودند، به مرغدار خسارت پرداخت کردیم تا با اطمینان خاطر بیشتری اجازه دهند، طیور بیمار را معدوم کنیم.
اکبریان با بیان اینکه به محض مشاهده هرگونه علائمی باید همه طیور بیمار را معدوم کرد، ادامه داد: شکار پرندگان وحشی و مهاجر یکی از معضلات جدی ماست که باید در زیستگاههای مختلف و با همکاری سازمان محیط زیست، شکارچیان را نسبت به خطرات آن آشنا کرد.
مدیرکل مبارزه با بیماریهای طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان دامپزشکی ایران گفت: هم اکنون در شش استان آزمایشگاه تشخیص بیماری آنفلوآنزای مرغی احداث شده که زمان شناسایی بیماری را به کمتر از 24 ساعت کاهش داده است و امیدواریم به زودی همه استانهای کشور را به چنین آزمایشگاههایی مجهز کنیم.
وی همچنین جلوگیری از حمل و نقل غیربهداشتی دام و طیور در کشور را خواستار شد و تاکید کرد: امیدواریم با همکاری سازمان حمل و نقل پایانهها حمل و نقل هرگونه مرغ و طیور بدون مجوز سازمان دامپزشکی ممنوع شود.
اکبریان بر ضرورت برخورد با فروشندگان مرغهای زینتی، پرندگان شکاری و فروشندگان غیرمجاز مرغ و تخم مرغ در کشور تأکید کرد و گفت: سازمان دامپزشکی کشور به همکاری دستگاه قضایی نیاز دارد و انتظار داریم دستگاه قضایی به این سازمان به عنوان یک ضابط قضایی اختیار بیشتری بدهد.
وی همچنین از رسانهها و صدا و سیما خواست ضمن آگاهسازی مردم نسبت به خطرات این بیماری، از ایجاد هرگونه نگرانی با انتشار اخبار غیرواقعی در این خصوص خودداری کنند.