به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، نایب رییس اتحادیه صادرکنندگان استان خراسان رضوی گفت: تعرفه 60 درصدی صادرات تخممرغ درحالی وضع شد که اکثر مشکلات در حال حل شدن بود.
محمدرضا میخچی در ایناظهار کرد: اول آذر 85 وزیر کشاورزی اعلام کردند که به دلیل افزایش صادرات، قیمت تخم مرغ افزایش یافته است لذا تعرفه 60 درصدی بر عوارض وضع کردند. این در حالی بود که هشت ماه ابتدایی سال 85 نسبت به مدت مشابه در سال 84 هیچگونه افزایش صادرات نداشتیم و در آبان ماه 85 نیز نسبت به آبان 84، 400 تن کاهش صادرات داشتیم، بنابراین افزایش قیمت تخم مرغ به دلیل افزایش صادرات نبوده است.
وی ادامه داد: این در حالی است که این عوارض، در قانون "معافیت صادرات کالا و خدمات از پرداخت عوارض" ممنوع بوده است و تجار و صادرکنندگان که قراردادهایی با طرفهای خارجی بسته بودند را دچار مشکل کرد.
میخچی با بیان اینکه تعرفه 60 درصدی صادرات تخم مرغ در حالی وضع شد که اکثر مشکلات در حال حل شدن بود و این تعرفه باعث از دست دادن بازارهای مهم هدف شده است، اظهار کرد: واردات تخم مرغ از ایران به تاجیکستان و افغانستان ممنوع شد و البته این واردات تنها برای خراسان آزاد شد.
وی با بیان اینکه رقبای ما همیشه هزینههای زیادی را برای بدست آوردن بازار خرج کردند اما موفق نبودهاند، تاکید کرد: مسوولان کشور ما با وضع تعرفه برای صادرات تخممرغ، این بازار را به رقبا واگذار کردند و در واقع بازار کشورهای عراق، افغانستان و تاجیکستان را که بیشترین سهم صادرات تخم مرغ ما به آنها اختصاص داشت را از دست دادیم.
میخچی با اشاره به تلاش دولت برای اجرایی کردن اصل 44، ابراز عقیده کرد: دولت میخواهد کنار برود تا بخش خصوصی خلاقیت خود را نشان دهد اما در عمل دولت این واگذاری را انجام نداده است و در حال حاضر بعد از گذشت 9 ماه از وضع این عوارض که 100 درصد غیر قانونی است، رییس جمهوری قول پیگیری و حذف این تعرفه را داده است.
وی اظهار کرد: آیا زمانی که ما مشکل بازار داخلی داریم باید راه صادرات را ببندیم و صنعت را با دست خودمان دچار مشکل کنیم؟ بعد از این همه تجربه تا کی باید تجربه کنیم تا از آن درس بگیریم؟
میخچی درباره طرح ساماندهی مرغ و تخم مرغ تاکید کرد: تجربه خود را در بازار زعفران بررسی کنیم اگر تجربه موفقی بود، آن را در این طرح تکرار کنیم.
همچنین رییس هیات مدیره تعاونی مرغداران گوشتی مشهد نیز در این میزگرد گفت: قانون مصوب دولت در زمینه طرح ساماندهی مرغ و تخم مرغ خوب و مفید است اما باید بر اجرا نظارت شود.
حسن مستاجر حقیقی اظهار کرد: از سال 60 تا 70 تمام مرغ تولیدی را به صورت کوپنی توزیع میکردیم و از سال 70 تا 77 تنها 25 درصد تولید را به صورت کوپنی توزیع میکردیم و بقیه به هر قیمت که توزیع کننده تعیین میکرد به فروش میرسید و مرغداران با اتحادیهها و تعاونیها همکاری میکردند و در آن زمان هرگز نوسان قیمت نداشتیم.
عضو هیات مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی خراسان رضوی ادامه داد: سال 77 طرح آزادسازی تولید، توزیع و عرضه مرغ و تخم مرغ اجرا شد که از 13 بند اجرایی این طرح، فقط یک بند آن اجرایی شد.
وی درباره افزایش قیمت نهادهها، افزود: اگر ذرت در بازار ارزانتر از تعاونی باشد مرغداران به سمت بازار خواهند رفت و این به ضرر ماست.
وی درباره امور غیرقانونی که در اجرای طرحها انجام میشود، گفت: در زمینه امهال بدهی مرغداران هیچ اقدام درستی صورت نگرفته است و کار به صورت نیمه تمام اجرا شده است که در نهایت به ضرر مرغداران است.
مستاجر حقیقی ادامه داد: قانون و بخشنامه رییس کل بانک مرکزی این بود که بدهی مرغداران تا دو سال بدون دریافت جریمه تاخیر تمدید شود ولی بانک تاریخ سررسید را یک سال قرارداده است و اقساط سنگین که مرغداران قادر به پرداخت آن نیستند را دریافت میکند و اگر هر یک از اقساط به تاخیر بیفتد کل جریمه از اول سررسید را باید پرداخت کند.
رییس هیات مدیره تعاونی مرغداران گوشتی مشهد تاکید کرد: قانون درست و خوب است اما در اجرا دچار مشکل است.
ــ تولید تخم مرغ را 300 هزار تن افزایش خواهیم داد
طرح ساماندهی تولید، فروش و خرید توافقی مرغ و تخم مرغ، طرح مثبتی است و مورد استقبال مرغداران قرار گرفته است و ما هم به ایرادات این طرح اعتراف می کنیم اما باید این طرح انجام شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، غلامحسین طاهری - معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی - در میزگرد «بررسی طرح ساماندهی تولید، خرید و فروش توافقی مرغ و تخممرغ» که در این خبرگزاری منطقه خراسان برگزار شد درباره وضعیت کنونی مرغ و تخممرغ تصریح کرد: اشکالات این طرح به مسوولان گزارش و به تعدادی از آنها رسیدگی شد. این طرح مفید و دارای حامیان زیادی است اما ایرادات و مشکلاتی نیز دارد که حل آن مستلزم تعامل و همیاری تمام دست اندرکاران است.
معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: دولت برای حمایت جدی از تولید به ساماندهی وضعیت بازار پرداخته است زیرا یکی از مشکلات جدی در بازار وجود نوسان قیمتهاست.
وی درباره اهداف طرح ساماندهی تولید، فروش و خرید توافقی مرغ و تخممرغ اظهار کرد: ساماندهی بازار مرغ و تخم مرغ، محدود کردن حاشیه بازار با کاهش یا حذف حلقههای غیر ضروری واسط ، کاهش قیمت و فشارهای وارد بر مصرف کنندگان، هدفمند کردن حمایتها و یارانهها، کاهش ضایعات در فرایند تولید و فرآوری محصولات، جلوگیری از نوسانات و تنشهای قیمتی، ایجاد اعتماد و اطمینان برای تولیدکنندگان، ایجاد ارتباط صحیح و منطقی بین مراکز تولید و مصرف، حضور واقعی و فعال تشکلها در عرصه تولید یا مصرف، متعادل کردن عرضه و تقاضا و تنظیم بازار گوشت مرغ از جمله این اهداف است.
طاهری درباره اینکه اجرای این طرح در دست بخش خصوصی است یا دولتی، تاکید کرد: اجرای این طرح برعهده اتحادیه شرکتهای تعاونی روستایی و کشاورزی است که این اتحادیه کاملا خصوصی و متشکل از آحاد کشاورزان است و وابسته بودن این اتحادیه به سازمان تعاون روستایی و کشاورزی که یک تشکل دولتی است دلیل بر دولتی بودن اتحادیه شرکتهای تعاونی روستایی و کشاورزی نمیشود.
وی افزود: سازمان تعاون روستایی و کشاورزی ایران به عنوان یک حلقه واسط که مورد اعتماد منابع مالی کشور است، منابعی را در اختیار میگیرد که به صورت لحظهای و بلافاصله این منابع در اختیار اتحادیه تعاونیهای تولید یعنی مرغداران استان چه گوشتی و چه تخمگذار قرار داده میشود.
طاهری تاکید کرد: اتحادیه مرغداران استان و تعاونیهای مرغداران شهرستانها به تنهایی قادر به اجرای این طرح نخواهند بود و مقامات مسوول استانی، استاندار و معاون استاندار و رییس سازمان بازرگانی و همچنین سایر دستگاههای نظارتی باید در اجرای این طرح کمک کنند تا طرح به سهولت اجرایی شود.
وی خاطرنشان کرد: این طرح تا حدودی اجرایی شده است و ما در مراحل اولیه کار هستیم و از تمام عوامل دست اندرکار کمک خواهیم گرفت و دولت هم بنا ندارد صد در صد این طرح را انجام بدهد. ذرت، سویا ، جوجه یک روزه و سایر امکانات دیگر را به مرغداران داده و آنها نیز باید به قراردادی که میبندد، متعهد باشند.
طاهری ادامه داد: در سیستم اقتصاد کلان کشور وقتی درآمدها افزایش پیدا میکند، مصرف هم به همان میزان افزایش پیدا خواهد کرد و اولین کالایی که در سبد خانوار قرار میگیرد مرغ و تخم مرغ است؛ در حال حاضر مصرف مرغ زیاد شده است به طوریکه در سال 85 یک میلیون و 400 هزار تن تولید داشتیم.
معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی درباره عدم کاهش قیمت نهادههای دانی اظهار کرد: اگر قیمت نهادهها در داخل کشور کمتر از قیمت جهانی آن باشد نمیتوانیم در بازارهای جهانی حضور یابیم. لازمه پیوستن به WTO این است که قیمت داخلی نهادهها برابر با قیمت جهانی آن باشد. در حال حاضر جوی پر محصول در انواع مختلف در سطح کشور در حال کشت است و در حال حاضر شش تن از این محصول برداشت شده است.
طاهری با بیان اینکه گرانی و نوسان در بازار مختص کشور ما نیست، اظهار کرد: بازارهای جهانی دارای نوسان و افزایش قیمت هستند و این بر روی بازارهای کشور تاثیر گذاشته است.
وی درباره تعرفه 60 درصدی تخم مرغ، تصریح کرد: در حالی که تصور بر آن است که ما در این طرح موفق نبودیم آمارها عکس این قضیه را تصدیق میکند.
طاهری با بیان اینکه با وجود نقصهایی که طرح تعرفه 60 درصدی تخم مرغ دارد اما طرحی کاملا اجرایی است، افزود: قانون برای حمایت از مردم است و در حال حاضر مسوولان به این نتیجه رسیدند که باید این تعرفه اجرا شود.
معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تولید برای صادرات را متفاوت از تولید برای داخل دانست و اظهار کرد: ما نباید لزوما آنچه را که برای داخل تولید میکنیم صادر کنیم بلکه باید تولید مخصوص صادرات داشته باشیم.
طاهری صادرات را یک هنر دانست و افزود: هر کسی هنرمند نیست لذا باید با هم تعامل داشته باشیم تا مشکلات را حل کنیم و نباید موقعیتها و فرصتها را از دست بدهیم و باید کیفیت و کمیت هر دو مدنظر باشد.
معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه ما در ردیف بزرگترین تولیدکنندگان تخم مرغ هستیم، اظهار کرد: بسته بندیهایی برای تخم مرغ در نظر خواهیم گرفت که ماندگاری آن را از 20 روز به شش ماه افزایش خواهد داد.
وی گفت: در مدت چهار - پنج سال آینده، میزان تولید تخم مرغ را 300 هزار تن افزایش خواهیم داد یعنی از یک میلیون و 600 صد هزار تن فعلی به دو میلیون تن افزایش دهیم و در استان خراسان رضوی نیز باید این میزان از 90 هزار تن به 136 هزار تن برسد.
معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تاکید کرد: دولت تولیدکنندگان داخلی را حمایت میکند و با بخش خصوصی رقابت نخواهد کرد ولی اگر سودجویان بازار را در دست بگیرند دولت وارد عمل خواهد شد.
ــ در صنعت طیور امنیت سرمایهگذاری نداریم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار خراسان رضوی گفت: براساس فراخوانی که از مرغداران در ارتباط با طرح ساماندهی مرغ و تخم مرغ صورت گرفت کلیه مرغداران مرغ تخمگذار استان اتفاق نظر داشتند که این طرح دارای ابهامات علمی و حقوقی است.
محمد منتظمی در این میزگرد اظهار کرد: مفهوم لغوی توافق در طرح ساماندهی مرغ و تخم مرغ مورد سوال است.
وی با بیان این اعتقاد که طرح ساماندهی مرغ و تخم مرغ غیر علمی است، گفت: صنعت مرغداری کشور با سرمایهگذاری بالغ بر 60 هزار میلیارد تومان نیازمند طرحهای جامع، علمی و کاربردی است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار خراسان رضوی تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی تا قبل از اجرای طرح ساماندهی مرغ و تخم مرغ تاکنون چندین طرح را برای ساماندهی صنعت مرغداری به اجرا گذاشته است که هیچ کدام از این طرحها موفق نبوده است. علت اصلی عدم موفقیت طرحهای ساماندهی صنعت طیور محدودیت در ارتباط با نهادههای این صنعت، کمبود تسهیلات و نبود صنایع تبدیلی و کارخانه فرآوری تخم مرغ است.
وی علت دیگر عدم موفقیت طرحهای ساماندهی صنعت طیور را نداشتن تعهد دولت و مجلس به این صنعت دانست و ادامه داد: تعرفه برق صنعت مرغداری از یک سال گذشته همانند کشاورزی شده ولی تاکنون این تعرفه اجرایی نشده است. اگر راهکارهای علمی برای طرح ساماندهی مرغ و تخممرغ اجرا شود میتوان رفاه مصرفکننده را تضمین کرد.
منتظمی تصریح کرد: در ارتباط با طرح ساماندهی مرغ و تخم مرغ از نمایندگان یاری گرفتهایم تا در رابطه با افزایش تولید تخم مرغ دچار تنگنا نشویم. سیاستگذاران در تعیین طرحهایی که تامین نیازهای غذایی مردم را برعهده دارند، باید عواقب غیرعلمی بودن این طرحها را مدنظر قرار دهند.
وی افزود: اصولا آگاهی و همکاری سه گروه سیاستگذاران، تولیدکنندگان و مصرفکنندگان در جامعه ضروریست و سیاستگذاران بهترین نقش را در حفظ امنیت و سلامت جامعه برعهده دارند و به خوبی به عواقب زیانبار طرحها و برنامههای غیر علمی واقف هستند.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار خراسان رضوی گفت: مرغداران در اجرای اهداف برنامه چهارم توسعه بیشترین سرمایهگذاری را جهت برقراری و تامین امنیت منابع پروتئینی افزایش تولید و توزیع تخم مرغ در حد استانداردهای توصیه شده توسط فائو انجام دادند.
منتظمی افزود: خراسان رضوی با تلاش معاونت امور دام سازمان جهاد کشاورزی با ظرفیت هفت میلیون و 500 هزار مرغ تخمگذار، در هر سال بیش از 75 هزار تن تخم مرغ تولید میکند.
وی با بیان اینکه در برخی مواقع توسعه صنعت طیور دچار ضرر میشود، تصریح کرد: با وجود اینکه امنیت سرمایهگذاری یکی از مباحث استراتژیک ملی و نظام است اما در صنعت طیور امنیت سرمایهگذاری وجود ندارد. صنعت مرغداری با سابقه 45 ساله از پر چالشترین زیربخشهای کشاورزی محسوب میشود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار خراسان رضوی ادامه داد: صنعت مرغداری در طول سال، چندین بار دستخوش تغییرات میشود به طوریکه با کمترین نوسانات، ناهنجاریهایی را برای تولیدکننده، مصرفکننده و مسوولان فراهم میآورد. متاسفانه سیاست تنظیم بازار متولی ندارد چراکه برخی از مواقع وزارت جهاد کشاورزی یا وزارت بازرگانی متولی تنظیم بازار میشوند.
منتظمی درباره تعرفه 60 درصدی صادرات تخم مرغ، اظهار کرد: با تعرفه 60 درصدی صادرات تخممرغ نمیتوانیم رسالت ملی و تاریخی خود را برای حفظ صادرات انجام دهیم. در تاریخ 24 تیر ماه سال جاری در دفتر معاون وزیر بازرگانی حضور یافتم و ایشان از حذف تعرفه صادرات تخم مرغ توسط وزیر بازرگانی در روز قبل خبر دادند ولی هنوز پس از دو ماه این تعرفه حذف نشده است.
وی بیان کرد: چین با 29 میلیون تن تخم مرغ و هندوستان با 21 میلیون تن تخم مرغ بازارهای کشورهای اطراف را در دست گرفتهاند و این در حالی است که ما توان مدیریت 750 هزار تن تخم مرغ تولیدی کشور را نداریم. با اجرای روشهای غیر منطقی در صنعت طیور، بازار سرمایهگذاری در این بخش تاریک خواهد شد.
وی درباره افزایش نرخ نهادههای صنعت طیور افزود: در 25 آذر ماه سال گذشته تفاهم نامهای بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بازرگانی امضاء شد که در آن تفاهم نامه مقرر شده بود که در هر سه ماه جلسهای در ارتباط با افزایش نرخ نهادههای صنعت طیور تشکیل شود که هنوز پس از 9 ماه از تاریخ انعقاد این تفاهم نامه جلسهای تشکیل نشده است.
منتظمی افزود: 60 درصد نهاده مرغ را ذرت تشکیل میدهد و این درحالی است که به خاطر استحصال اتانول از ذرت، هر کیلو ذرت 1400 تومان را، به قیمت 230 تومان به مرغداران میفروشند. کدام اقتصاددان میتواند قبول کند که مرغدار با افزایش نهادههای مرغ، مرغ و تخممرغ را ارزان بفروشد.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار خراسان رضوی با اشاره به اینکه بانکها سلیقهای عمل میکنند، گفت: امحال بدهی مرغداران تاکنون اجرا نشده است به طوریکه مرغداران دیگر تمایلی برای سرمایهگذاری در این صنعت ندارند و همچنین مرغداران باید بهرههای بانکی سنگینی پرداخت کنند.
وی ادامه داد: نقص در شبکه توزیع نهادهای تولید، عدم توجه به رسالت ملی و تاریخی در حفظ بازار بینالمللی و اعمال تعرفه 60 درصدی صادرات تخم مرغ، عدم توجه به معیارهای اقتصادی تولیدی و اینکه در تمام دنیا به محصولات کشاورزی یارانه میدهند ولی برای تولید ما تعرفه میگذارند، عدم تامین نهادهای دانی از منابع داخلی و عدم ذخیره سازی دان از دیگر مشکلات این صنعت است.
منتظمی گفت: همچنین افزایش بیرویه نرخهای نهادههای دولتی نشات گرفته از افزایش نرخ جهانی نهادههای تولیدی، عدم حمایت از مرغداران در بحرانهایی از جمله شیوع بیماری حاد آنفلونزای مرغی، عدم تعامل قوانین حمایتی از مصرف غذایی، عدم توجه به فرهنگ مصرف، عدم اجرای مصوبات دولت و مجلس در رابطه با کاهش هزینه برق مصرفی از صنعتی به کشاورزی نیز در مقله مشکلات صنعت طیور است.
وی ز اعمال سیاستهای دوگانه گاه حمایت از مصرف کننده و گاه حمایت از تولید کننده، انجام تغییرات زود هنگام در سیاست تنظیم بازار بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بازرگانی، عدم تعادل عرضه و تقاضا، عدم کنترل جوجه ریزی، عدم یکنواختی قوانین حمایتی دولت از صنعت نیز انتقاد کرد.
ـــ فعالیتهای بخش خصوصی دام و طیور شفافتر میشود
به گزارش ایسنا نماینده مردم فریمان، سرخس، احمد آباد و رضویه در مجلس شورای اسلامی نیز در این میزگرد گفت: تشکلهای خصوصی مرتبط با صنعت طیور نباید بگویند که طرح ساماندهی مرغ و تخم مرغ علمی نیست.
سیدحسین حسینی، در پاسخ به مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار خراسان رضوی مبنی بر اینکه طرح ساماندهی مرغ و تخم مرغ غیر علمی است، تاکید کرد: تشکلهای خصوصی مرتبط با صنعت طیور نباید بگویند که طرح ساماندهی مرغ و تخم مرغ علمی نیست زیرا 90 درصد طرحها و لوایح وزارت جهاد کشاورزی علمی است.
وی بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی تنها وزارتخانهای است که در راستای اصل 44 فعالیتهای خود را به بخش خصوصی واگذار کرده است.
حسینی درباره طرح ساماندهی مرغ و تخم مرغ، گفت: کلیات طرح ساماندهی مرغ و تخممرغ را باید به فال نیک گرفت چراکه تشکلهای مرتبط با صنعت طیور میتوانند در سایه این طرح به لحاظ کمی و کیفی خودشان را ساماندهی کنند. اگر مرغداران در طرح ساماندهی مرغ و تخم مرغ مشارکت داشته باشند به نفعشان خواهد بود.
نماینده مردم فریمان، سرخس، احمد آباد و رضویه در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر دولت از بخش خصوصی طیور حمایت نکند نتیجه آن به ضرر این صنعت خواهد بود.
وی با بیان اینکه سیاست نظام، واگذاری کارهای مردم به مردم است، افزود: با توجه به آسیب پذیر بودن صنعت طیور، عدم حمایت دولت، آسیب پذیری این صنعت را در برخواهد داشت.
این عضو کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت باید طوری از صنعت طیور حمایت کند که خلاقیت را از بخش خصوصی طیور نگیرد. دولت باید در صنعت مرغداری جایگاهی داشته باشد تا این صنعت را هدایت کند.
وی با بیان اینکه برخی از سخنان تشکلها کمک به واسطههای بخش کشاورزی است، ادامه داد: تنها ایرادی که به تولید کنندگان کشاورزی وارد است این است که تولیداتشان علمی نیست. تشکلها باید شجاعت این را داشته باشند که به دولت بگویند دیگر به صنعت مرغداری کاری نداشته باشد.
وی با بیان این مطلب که بحث روز مجلس و دولت دفاع از تشکلهای خصوصی است، ادامه داد: اگر دولت 10 درصد از حمایت خود را از صنعت مرغداری بردارد این صنعت روبه نابودی خواهد رفت. دولت و مجلس آمادگی پذیرش نظرات تشکلهای مرتبط با صنعت طیور را در زمینه طرح ساماندهی مرغ و تخم مرغ برای حل نقاط ضعف این طرح دارند. یکی از موضوعات مورد توجه دولت نهم درباره تشکلهای صنعت مرغداری است که این تشکلها خودشان را پیدا کنند و حرف اول و آخر این صنعت را بزنند.
حسینی با اشاره به اینکه باید بین تشکلهای خصوصی مرتبط با صنعت طیور رقابت ایجاد شود، گفت: احساس میکنم که این تشکلها هنوز جایگاه واقعی خودشان را پیدا نکردهاند.
حسینی با بیان اینکه اصل 85 قانون اساسی طرح ساماندهی دام و طیور نام گرفته و در مجلس در حال بررسی است، اظهار کرد: طبق این اصل فعالیتهای بخش خصوصی دام و طیور سالم تر و شفاف تر خواهد شد.
وی در پاسخ به گفته مدیر عامل اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار خراسان رضوی مبنی بر اینکه سیاست تنظیم بازار متولی ندارد، تصریح کرد: دولت متولی تنظیم بازار است و در صورت تنظیم بازار از مصرف کننده و تولید کننده پشتیبانی خواهند شد.
عضو کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در خصوص تعرفه 60 درصدی صادرات تخم مرغ تصریح کرد: برای تقویت صنعت طیور شرایط برای صادرات تخم مرغ فراهم شده است.
وی با اشاره به اینکه آمار صحیحی از تولیدات مرغ و تخم مرغ در کشور وجود ندارد، ادامه داد: تشکلهای مرتبط با صنعت طیور، میزان صادرات مرغ و تخم مرغ را تعیین کنند. حفظ بازارهای اطراف در تولید مرغ و تخم مرغ کشور سرنوشت ساز است. خرید توافقی محصولات کشاورزی از جمله زعفران از افتخارات دولت نهم می باشد، به طوری که در خرید توافقی زعفران به کشاورزان توجه ویژهای شده است